Ads & Data belicht het potentieel van podcasts voor adverteerders tijdens het DS Podcastfestival

FacebookTwitterLinkedIn

Podcasts zijn hot, maar hoe hot juist? Daar kwamen adverteerders en reclamebureaus alles over te weten tijdens de eerste editie van het DS Podcastfestival in Kursaal in Oostende. Reclameregie Ads & Data inspireerde de aanwezigen met een sessie rond de luisterkracht van podcasts.

Overal ter wereld veroveren podcasts de oren én de harten van de consument. Ads & Data zet dan ook meer en meer in op podcast advertising. Tijdens ‘Klanten die luisteren’, de sessie van Ads & Data op het DS Podcastfestival, kwamen Wouter Van Driessche van Uitgesproken en Ilse Baele van Ads & Data meer duiding geven bij dit fenomeen. Ook adverteerders als Decathlon, Hedin Automotive, GTB en A.S. Adventure deelden zelf hun podcastervaringen. Een boeiende sessie waarin adverteerders en reclamebureaus konden ontdekken hoe andere adverteerders hun commerciële intrede in de wereld van de podcast hebben beleefd.

Tom Ballon, Product Manager Audiovisueel bij Ads & Data: “Podcasts zijn bezig aan een ongelofelijke opmars in audioland. De afgelopen 4 jaar is onze gemiddelde luistertijd met maar liefst 66 minuten toegenomen (tot 5u29 min). Eén derde van die groei is te wijten aan podcasts. Podcasts nemen intussen 7% van onze gemiddelde luistertijd in. De luisteraars zijn jong, maar er zit groei in alle generaties. Bovendien raak je er een geëngageerd publiek mee dat niet altijd even makkelijk te bereiken is via traditionele media. De podcasts van o.a. De Standaard, Het Nieuwsblad en de Play-zenders realiseerden het afgelopen jaar een spectaculaire groei qua bereik. Maar podcasts bieden nog zoveel meer dan dat groeiende één-op-één bereik. Het is een fantastische manier om als merk je verhaal te brengen en in de juiste context te verbinden met geïnteresseerde luisteraars.”

Op de website van Ads & Data kunnen adverteerders terecht voor meer info over podcast advertising.