4 miljoen Belgen gebruiken Shazam

FacebookTwitterLinkedIn

Vorige maand heeft Shazam, de applicatie om muziek, televisieprogramma`s en reclamespots te herkennen, de mijlpaal van 4 miljoen Belgische gebruikers overschreden. In een jaar tijd is het Belgische gebruikersaantal van Shazam met 1,5 miljoen gebruikers toegenomen. Vorig jaar rond deze tijd bedroeg het aantal gebruikers nog maar 2,5 miljoen.

 

Het aantal gebruikers evolueert mee met de groei van smartphones in ons land, waarbij de penetratie al meer dan 46% zou bedragen (bron: BIPT persbericht 11 juni 2014 en Havas Multi-Screen & Mobile Survey). Dat betekent dat er ondertussen ongeveer 4,8 miljoen smartphones moeten circuleren in België en waarvan in 80% van de gevallen ook dus de Shazam applicatie staat geïnstalleerd.

 

Verder worden er maandelijks zo`n 6,5 miljoen tags gestuurd (het aantal keren dat een song geshazamed en herkend wordt).

 

Wereldwijd werd Shazam al op meer dan 500 miljoen mobiele toestellen gedownload. De app telt meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per maand, waar er elke maand 13 miljoen nieuwe bijkomen.