25 cases strijden voor een Effie Award

FacebookTwitterLinkedIn
effie awards belgium

De 29ste editie van de Effie Awards vindt plaats op donderdag 27 september. 25 adverteerders en bureaus dienden een case in die beoordeeld wordt door de jury, die voor het eerst onder leiding staat van Mira De Maeyer van Perrigo. Naast de klassieke goud, zilver en brons awards wordt dit jaar voor het eerst een award voor Media Mentions uitgereikt.

Opvallende nieuwigheid op de Effie Awards is de nieuwe Media Mentions Award voor zes categorieën: digital, out-of-home, in-home advertising, magazines, newspapers en audiovisual. De jury beloont voor elke categorie cases die er optimaal gebruik van maakten in hun campagne. Dit op basis van duidelijke KPI’s die de effectiviteit van het medium moeten aantonen.

Voorts is er extra aandacht voor jong talent, dat dankzij een nieuwe formule van duo-tickets hun senior collega’s kan vergezellen op de prijsuitreiking. De nieuwe directeur van de Effie Awards, Lydia Desloover, wil niet enkel de drempel verlagen voor jong talent, maar ook deuren openen naar studenten en inzetten op diversiteit.